Ruw Water

Voor veel industriële toepassingen is drinkwater te duur of te schoon voor de toepassing. Omdat zout of brak water niet toereikend zijn, is Ruw Water een geschikte oplossing. Bij Evides Industriewater bieden we u de infrastructuur en expertise om dit betrouwbaar en voordelig te leveren.

Heeft u vragen over Ruw Water?

 Neem dan contact met ons op.

Ruw Water

Wij hebben de infrastructuur en expertise om dit voordelig en gegarandeerd te leveren.

Wat is Ruw Water?

Ruw Water is onbehandeld of licht behandeld water. Dit water komt uit een lokale rivier of kanaal. Of uit een van onze Evides waterbronnen. Water met een andere kwaliteit dan drinkwater wordt ‘Industriewater' genoemd. We onderscheiden Industriewater naar de specificaties van het water: hoe minder stoffen of elementen in het water zitten, hoe hoogwaardiger het product is.


Wat is industriewater met een lagere kwaliteit?

Industriewater met een lagere kwaliteit heeft een lagere kwaliteit dan drinkwater. Het water (oppervlaktewater of gezuiverd afvalwater) wordt in beperkte mate behandeld. De prijs voor beperkt behandeld Industriewater ligt lager dan de drinkwaterprijs. Bedrijven gebruiken het bijvoorbeeld als Koelwater (once-through koeling) om te blussen of te sproeien.

Voordelen van Ruw Water

Kostenefficiënt

Ruw Water heeft weinig tot geen behandeling nodig. Daarom is het aantrekkelijk geprijsd voor de beoogde toepassing.


Hoge leveringszekerheid

Omdat wij verschillende bronnen gebruiken, bent u zeker van levering. Wij werken bijvoorbeeld met Maaswater uit de spaarbekkens van de Brabantse Biesbosch en water uit het Brielse Meer.


Duurzame oplossing

Een betrouwbare waterbron voor uw processen is voor ons heel belangrijk. Welk effect heeft klimaatverandering en ontwikkelingen in de omgeving op de kwaliteit en kwantiteit van het ruw water? Wat moeten wij doen om ook in de toekomst te kunnen blijven leveren? In diverse overleggen met stakeholders behartigen wij de belangen van de industrie.

Rapportages

Voor de kwaliteit van Demiwater, Brielsemeer water, Landbouwwater en Drinkwater stelt Evides Industriewater de gegevens beschikbaar.  De gegevens worden regelmatig bijgewerkt en treft u hieronder: