Demiwater

Bepaalde industriële toepassingen vragen om water van een hoge zuiverheidsgraad. Met duurzame technologieën produceren wij daarom Demiwater voor bedrijven in diverse sectoren.

Heeft u vragen over Demiwater?

Neem dan contact met ons op. 

Wat is Demiwater?

Demiwater staat voor gedemineraliseerd water en heeft een lage elektrische geleidbaarheid (max. 1,0 μS/cm). Het bevat slechts zeer lage concentraties opgeloste stoffen.

Hoe maken we Demiwater?

Bij Evides Industriewater gebruiken we duurzame technieken, zoals membraanfiltratie en ionenwisseling, om water te filteren. Zo ontstaat gedemineraliseerd water voor gebruik in diverse takken van de industrie, zoals:

  • De chemische industrie
  • De energiesector
  • De voedingsmiddelen & drankenindustrie

De ontwikkeling van Demiwater (R&D)

Onze R&D activiteiten voor Demiwater richten zich op:

  • verder verbeteren van de waterkwaliteit 
  • verduurzamen van de productie van Demiwater 
  • optimaliseren van de bedrijfsvoering van de verschillende Demiwaterzuiveringen

Voordelen van Demiwater

Geleiding

Drinkwater heeft een elektrische geleidbaarheid van 300 tot 700 µS/cm. Voor toepassingen in elektronische processen heb je water met een veel lagere geleiding nodig. Daarom heeft ons Demiwater een waarde van maximaal 1 µS/cm.

Schoon houden
Voor bedrijven met kostbare apparatuur is het gebruik van Demiwater belangrijk. Het voorkomt schade door kalkaanslag of bestanddelen.

Warmtebron
We werken veel samen met bedrijven die hogedrukstoom gebruiken in hun productieproces. De stoom wordt bijvoorbeeld gebruikt als warmtebron voor destillatieprocessen, zoals in de petrochemie.

Water op maat
De kwaliteit van het water kunnen we optimaal afstemmen op de wensen van de klant.

Rapportages

Voor de kwaliteit van Demiwater, Brielsemeer water, Landbouwwater en Drinkwater stelt Evides Industriewater de gegevens beschikbaar.  De gegevens worden regelmatig bijgewerkt en treft u hieronder: