Dow Deutschland, Werk Stade, Hamburg

The Dow Chemical Company is een van de grootste fabrikanten van chemicaliën ter wereld. Duitsland is hun op één na grootste markt, met 16 fabrieken en 4800 werknemers. Bij de fabriek in Stade produceert Dow basis- en speciale chemicaliën.

Meer weten?

Download hier de volledige case.

Vraag

Wat was de vraag van de klant

Door uitbreiding van de productiecapaciteit in 2003, nam het waterverbruik en de stoomproductie sterk toe. Dat betekende dat er meer gezuiverd water nodig was. Omdat waterbehandeling niet een van de kernactiviteiten van Dow is, besloot Dow Hamburg deze activiteit te outsourcen.


De keuze viel op Evides Stade Wasserbetrieb GmbH (ESW), onderdeel van Evides Industriewater. Door de al bestaande samenwerking van Evides met de vestiging van Dow in Terneuzen, was de beslissing snel gemaakt.

Oplossing

Wat hebben wij gedaan voor Dow in Hamburg

Wij hebben de bestaande demiwaterfabriek geüpgraded en uitgebreid. Ook bouwden we een nieuwe proceswaterfabriek op basis van een DBFO-contract (Design, Build, Finance & Operate). Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het waterbeheer, inclusief de langetermijn-operaties.

Resultaat

Welk resultaat heeft dit opgeleverd

Dow Deutschland wordt volledig ontzorgd en kan zich focussen op haar kernactiviteiten.

Door gebruik te maken van oppervlaktewater uit de Elbe wordt er geen drinkwater meer gebruikt voor industriële doeleinden.

De nieuwe centrale verbruikt ook minder energie en chemicaliën. Dit resulteert in kostenbesparing en minder belasting van het milieu.