Chemie

Veel producten worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, zoals gas, olie, erts en steenkool. Voor de innovatieve processen die deze grondstoffen omzetten naar nieuwe grondstoffen, is water nodig. Evides Industriewater biedt hiervoor de juiste oplossing.

Bent u benieuwd wat wij voor uw chemische processen kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

De rol van water in de chemie

Chemische processen gebruiken hogedrukstoom, wat een hoge kwaliteit Demiwater vereist. Ook Koelwater is onmisbaar in vrijwel elk chemisch proces. Maar ook afvalwaterbehandeling is van groot belang om aan de strenge lozingseisen voor afvalwater te voldoen.


Continuïteit en kwaliteit van Demi- en Proceswater zijn van belang voor een efficiënte bedrijfsvoering. Wij bieden dit, door huishoudelijk en industrieel afvalwater te zuiveren en weer herbruikbaar te maken.

Wat wij de chemiesector bieden

Water van hoge kwaliteit

Afhankelijk van de klantvraag en de beschikbare waterbron passen wij verschillende zuiveringstechnieken toe. Die maken het water geschikt voor uw specifieke bedrijfsproces.

Kostenbesparing
Wij zoeken naar de meest efficiënte manier om aan uw waterbehoefte te voldoen. Dat kan u veel kostenbesparing opleveren. Door gebruik te maken van multi-client systemen voor waterlevering en afvalwaterzuivering hoeft u zelf niet te investeren in assets, kennis en kunde.

Duurzame oplossingen
Duurzaamheid is een van onze kernwaarden. We maken efficiënte en duurzame koppelingen tussen water en energie, zoals het hergebruik van warm water.