Voeding

Hygiëne en voedselveiligheid zijn voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie van essentieel belang. Evides Industriewater biedt bedrijven in deze sector ingenieuze oplossingen om altijd verzekerd te zijn van hoogwaardig proceswater.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

 Neem dan contact met ons op. 

De rol van water in de voedingssector

Water neemt een steeds belangrijkere rol in binnen kwaliteitssystemen en bij procesrisico-inventarisaties. Dat is niet zo vreemd, aangezien bedrijfsprocessen in deze sectoren per ton eindproduct soms tot wel vijfduizend liter water verbruiken.


Irrigatie van gewassen, reiniging en ingrediënten zijn slechts enkele voorbeelden van waterbehoefte in deze sector. In veel situaties is water van drinkbare kwaliteit nodig. En moet het voldoen aan de eisen van strenge Europese wetgeving.

Betrouwbaarheid van levering en constante kwaliteit is dus een must.

Wat wij de voedingssector bieden

Water van hoge kwaliteit

Afhankelijk van de bron passen wij verschillende zuiveringstechnieken toe. Die maken het water geschikt voor uw specifieke bedrijfsproces.

Duurzame oplossing
Duurzaamheid is een van onze kernwaarden. We maken efficiënte en duurzame koppelingen tussen water en energie, zoals het hergebruik van water.


Maatwerk

De verschillende wateroplossingen die wij bieden, zijn volledig afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever.