Energiesector

Water is onmisbaar in de energietransitie. Zowel in de conventionele energieopwekking als bij nieuwe concepten hebben energiebedrijven het hele jaar rond water van de juiste kwaliteit en in de juiste hoeveelheid nodig.

Meer weten over onze wateroplossingen voor de energiesector?

Neem contact met ons op.

De rol van water in de energiesector

Bij conventionele processen wordt water onder andere voor koeling en voor de productie van stoom gebruikt.


Bij opkomende energiesoorten, zoals de productie van waterstof en het gebruik van geothermie en restwarmte, is ook water nodig.


  • Bij de productie van waterstof uit duurzame energie (zon & wind) is water een onmisbare grondstof voor de koeling en elektrolyse.
  • Bij gebruik van restwarmte of geothermie is water het transportmedium. Ook kan water de warmte uit andere processen opnemen.


Wat wij de energiesector bieden

Kostenbesparing door hoge kwaliteit

De kwaliteit (de samenstelling) van het gebruikte water bepaalt in sterke mate de levensduur en onderhoudskosten van uw installatie. Als u onze hoogwaardige producten gebruikt, verlaagt u de Total Cost of Ownership aanzienlijk.


Hoge leveringszekerheid
Wij hebben meerdere waterbronnen en jarenlange ervaring. U kunt dus de levering van hoogwaardig water en de zuivering van afvalwater met een gerust hart aan ons overlaten. Onze systemen staan 24/7 in dienst van uw productieprocessen. Zodat u zich volledig kunt focussen op uw core business.