Burgemeester Kopenhagen op werkbezoek bij NEREUS-pilot in Rotterdam

Burgemeester Frank Jensen van Kopenhagen heeft met een delegatie van 20 mensen een werkbezoek gebracht aan Rotterdam. Op het programma stond onder meer een bezoek aan Uit Je Eigen Stad en de NEREUS-pilot van Evides Industriewater.

Kopenhagen is verkozen tot nummer 1 in de Siemens European Green City Index en was in 2014 European Green Capital. De Deense hoofdstad heeft de ambitie om in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad te zijn. De delegatie uit Kopenhagen was dan ook meer dan geïnteresseerd in en onder de indruk van het NEREUS-project.

Vervolgonderzoek
Met de opgedane kennis uit het voormalige RINEW-project en een Interreg subsidie is onlangs het vervolgonderzoek NEREUS gestart. Hierin werken Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse partners samen. In de pilotinstallatie op het terrein van stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam-West testen onderzoekers het terugwinnen van energie uit afvalwater en nieuwe technieken voor het terugwinnen van fosfaat, cellulose, stikstof en gietwater.

Burgemeester Kopenhagen op werkbezoek bij NEREUS-pilot in Rotterdam

Dit project is gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën-Programma 2014 – 2020, gecofinancieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Evides Industriewater, vindingrijk.