Circulair water voor Sparta

Woensdag 20 juni zijn de ondergrondse waterbuffer en het nieuwe Cruyff Court bij het voetbalstadion van Sparta feestelijk geopend.

Onder het nieuwe Cruyff Court in Rotterdam-Spangen is de Urban Waterbuffer gerealiseerd van 1.000m³. Het regenwater uit de wijk Spangen en het Sparta-stadion wordt opgevangen en diep in de ondergrond opgeslagen. Doordat het regenwater niet in het riool terechtkomt, wordt de kans op wateroverlast op straat verkleind. Het water wordt vervolgens opgepompt en gebruikt voor het besproeien van het kunstgrasveld van het Sparta-stadion.

De Urban Waterbuffer is gerealiseerd door de gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland en KWR in samenwerking met Cruyff Foundation, Evides, Betrokken Spartaan, Sparta en bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen.

Evides Industriewater is in dit project verantwoordelijk voor het beheer en de bedrijfsvoering van de installatie. Evides Industriewater heeft brede ervaring met het beheer en onderhoud van diverse typen installaties en systemen. Met het beheer van deze installatie is Evides Industriewater in staat om circulair water te leveren aan de voetbalclub Sparta. Op dit moment wordt nog drinkwater gebruikt voor het besproeien van het veld. Mocht in langdurig droge tijden onvoldoende water in de bodem aanwezig zijn dan is het drinkwaternet altijd nog een back-up voorziening.

Met deze oplossing draagt Evides bij aan het klimaatbestendig maken van de stad Rotterdam en reduceert zo het drinkwaterverbruik.

Evides Industriewater, vindingrijk.