Dutch Windwheel, een initiatief van een consortium Rotterdamse bedrijven

Dutch Windwheel, een initiatief van een consortium Rotterdamse bedrijven

Werken aan een schone, digitale economie met gebruikmaking van technologische innovaties.

De Dutch Windwheel als hét duurzame icoon van de toekomst in Rotterdam. Letterlijk en figuurlijk een drager voor allerlei technische en technologische innovaties. Bestaande uit een dynamisch gebouw en een energiegenerator en daarmee een gamechanger voor duurzaam ontwikkelen. De meest spectaculaire attractie ter wereld, die iedereen straks kan ervaren. In het consortium dat hiervoor tekende, doet ook Evides Industriewater mee.

In de buitenste ring draaien 40 cabines op rails. Bezoekers vanuit de hele wereld kunnen vanuit deze reuzencoaster genieten van een ongekend uitzicht over Rotterdam en de wijde omgeving. De Dutch Windwheel is een toonbeeld van hedendaagse architectuur. Het ontwerp is state-of-the-art en bestaat uit een tweetal driedimensionaal geplaatste ringen met een lichte, open constructie. Doordat haar fundament in het water staat, lijkt het alsof de Dutch Windwheel op het water zweeft. Het ongekende ontwerp omarmt maximaal de mogelijkheden voor beleving en energieproductie. Het is een showcase voor klimaatarchitectuur.

windwheel

De Dutch Windwheel is een initiatief van de Windwheel Corporation, een consortium van de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meysters. Samen met toonaangevende bedrijven en kennisinstituten is een alliantie gevormd om het innovatieprogramma vorm te geven. De partners in deze alliantie zijn Arup, BAM, BLOC, Deltares, DoepelStrijkers, Dura Vermeer, ECN, Eneco, Evides Industriewater, Huawei, Mammoet, Meysters, Siemens, SPIE en TNO. Met dit innovatieprogramma willen zij werken aan een schone, digitale economie met gebruikmaking van technologische innovaties.

http://dutchwindwheel.com/

Evides Industriewater, vindingrijk.