DWP Maasvlakte officieel geopend

De Demiwater Plant Maasvlakte is officieel geopend. De Demiwater Plant maakt deel uit van het demiwatersysteem, waarmee Evides Industriewater een groot aantal bedrijven in de Botlek/Europoort en de Maasvlakte van demiwater voorziet. We produceren en leveren hiermee nu circa 800 m3/uur ultra puur demiwater. Hiermee kan Evides Industriewater, in combinatie met DWP Botlek, bestaande en nieuwe klanten in het Rotterdamse havengebied ook in de toekomst blijven voorzien van ultra puur demiwater met een hoge leveringszekerheid.

Voldoen aan groeiende vraag
Sinds 2010 levert Evides ultra puur demiwater vanaf DWP Botlek aan een groeiend aantal bedrijven. Om alle klanten van voldoende demiwater te kunnen blijven voorzien, is de productiecapaciteit uitgebreid met de realisatie van een tweede demiwaterfabriek op de Maasvlakte. Hiermee kunnen we huidige en toekomstige industriële klanten in het Botlek-, Europoort- en Maasvlakte 1 en 2-gebied van ultra puur demiwater blijven voorzien.

Officiële opening
De officiële opening vond plaats op 4 juli 2019. Jan Robert Huisman, directeur van Evides Industriewater sprak onder meer zijn trots uit over het soepel gelopen traject van plan tot realisatie. Hij dankte daarvoor de Evides-medewerkers, aannemers en andere betrokkenen.

Leon Wijkhuis, projectmanager van de bouw van de DWP Maasvlakte bij Evides Industriewater, blikte terug op de bouw die in 2014 begon met een plan en eind 2018 resulteerde in de definitieve realisatie. Een voortvarend traject met een paar mooie uitdagingen. Tenslotte ging Leon nog even kort in op het productieproces van demiwater. Daarna kregen de genodigden een rondleiding in en rondom de Demiwater Plant. De bezoekers waren onder de indruk van de installatie en het gehele proces dat nodig is om continu betrouwbaar demiwater te leveren voor hun productieprocessen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de levering van demiwater, neem dan contact op met Ron Biemans r.biemans@evides.nl

 

Evides Industriewater, vindingrijk.