Evides Industriewater krijgt goud status in duurzaamheids- beoordeling van EcoVadis

Evides Industriewater heeft het Gold Recognition Level-certificaat ontvangen van het internationale auditbureau EcoVadis voor haar maatschappelijk verantwoord ondernemen. De audit is uitgevoerd in opdracht van onze klant BASF. Evides behoort hiermee tot de 5% best scorende leveranciers van BASF.

Om duurzaamheid in de toeleveringsketen van de chemische industrie te verbeteren, heeft een aantal chemische bedrijven – onder andere BASF, Bayer en DSM – in 2011 de krachten gebundeld in het initiatief Together for Sustainability (TfS). Hiervoor is een wereldwijd auditprogramma ontwikkeld om duurzaamheidsprocedures binnen de toeleveringsketens van de chemische industrie te beoordelen en te verbeteren. EcoVadis is door TfS aangetrokken om audits uit te voeren.

Nog duurzamer
EcoVadis evalueert de duurzaamheidsprestaties van bedrijven in termen van vier categorieën: milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzaam inkoop. Het is niet de eerste keer dat Evides een certificaat ontvangt. In 2014 heeft onze klant Air Liquide ook een audit laten uitvoeren, waarvoor we de status zilver kregen. De uitstekende resultaten bevestigen onze inspanningen om steeds duurzamer te ondernemen.

Evides Industriewater, vindingrijk.