Evides Industriewater plaatst eerste onbemande demiwatervulpunt

Om haar industriële afnemers nog beter van dienst te zijn heeft Evides Industriewater een onbemand demiwatervulpunt geplaatst. Het is het eerste vulpunt in Nederland waar bedrijven 24/7 zelfstandig hun demiwater kunnen tappen. Het vulpunt staat in Dordrecht aan de openbare weg, direct naast de productielocatie van Evides Industriewater.

Hoe werkt het
Het demiwatervulpunt werkt op basis van een slim autorisatieproces. (Tankwagen-)chauffeurs die het demiwatervulpunt bezoeken, kunnen via een app op de smartphone een autorisatiecode opvragen waarmee het vulproces kan worden gestart. De autorisatiecode die via de app wordt verstrekt, moet worden ingevoerd op het touchscreen van de bedieningszuil. Als het autorisatieproces goed is doorlopen, wordt het demiwater automatisch vanaf de productielocatie aangevoerd. Per vulbeurt kan tussen de 5 en 40 m3 worden afgenomen. Voor kleinere afnames is een aparte kraan waar 50 tot 2000 liter kan worden getankt. Omdat het vulpunt vanaf de openbare weg te bereiken is, gelden er geen toegangsbeperkingen of aanvullende veiligheidsvoorschriften.

Voor wie is het
De eigenschappen van het demiwater uit het vulpunt maken het uitermate geschikt voor industriële cleaning, reiniging van containers voor voedingsmiddelen, suppletie voor warmtenetten, voor glazenwassers en als gietwater voor de tuinbouw.

Uitbreiding
Vanwege het succes van dit eerste onbemande demiwatervulpunt onderzoekt Evides Industriewater de mogelijkheid om meerdere onbemande vulpunten te realiseren. Bijvoorbeeld op de Maasvlakte en in Zeeland.

Meer informatie
De locatie van het vulpunt in Dordrecht is Baanhoekweg 10. Wilt u meer weten over hoe u gebruik kunt maken van dit vulpunt? Of meer gegevens over de kwaliteit van het demiwater. In de factsheet demiwater vulpunt vindt u alle informatie.

 

Evides Industriewater, vindingrijk.