Winnaar ‘Pilots to Innovate 2016’ ziet meerwaarde in reststromen

Winnaar ‘Pilots to Innovate 2016’ ziet meerwaarde in reststromen

Pilots to Innovate winnaar 2016 bekendgemaakt op 10 november 2016

Op de klantendag in november 2015, heeft Evides Industriewater haar klanten uitgedaagd om mee te denken en met innovatieve ideeën te komen op het gebied van de circulaire economie. Wij stelden de vraag:

juryleden-compressedHoe kunt u met uw bedrijf waarde toekennen aan de circulaire economie?
Er is door Evides Industriewater € 100.000 onderzoeksbudget ter beschikking gesteld om het beste idee te ondersteunen met een pilot voor bijvoorbeeld re-use, restwarmte benutting, cost-efficiency en het verlagen van de waterfootprint. “Verschillende bedrijven deden enthousiast mee. We mochten 17 goede ideeën ontvangen, waarvan er uiteindelijk vier werden genomineerd; BASF, Air Liquide, Lans Westland en AkzoNobel”, aldus Jan Robert Huisman, Directeur Evides Industriewater.

De vier genomineerden gaven op donderdag 10 november jl. op het Pilots to Innovate event in Hotel New York, een pitch met hun idee en motivatie. Een vakkundige jury – bestaande uit Rinke Zonneveld van Innovation Quarter, Bert Hamelers van Wetsus en Wim Raaijen van Industrielinqs – heeft op basis van ingevulde formulieren en presentaties een winnaar gekozen. De winnaar van de Pilots to Innovate 2016 is geworden ..…… AkzoNobel.

uitreiking-compressedPilots to Innovate AkzoNobel
De vier bedrijven kwamen allen met duurzame ideeën voor een pilot. De jury beoordeelde de case van AkzoNobel als meest interessant en haalbaar in het kader van een bijdrage aan de circulaire economie. Het voorstel van AkzoNobel omvat het idee om deel-/reststromen van verschillende bedrijven te combineren, waardoor over de bedrijfsgrenzen heen een grondstofbesparing mogelijk wordt. Daarbij zijn voornamelijk de deel-/reststromen interessant die meer eindproducten bevatten. Uitwisseling van stromen wordt dan ook financieel haalbaar, doordat de business case op meerdere grondstoffen gemaakt kan worden.

Maarten Oevering, Business Developer bij Evides Industriewater, gaat samen met AkzoNobel een pilot opzetten om dit idee te realiseren. “Ik ben blij dat ik met alle kennis en kunde binnen Evides Industriewater en AkzoNobel dit innovatieproject kan opstarten. Ik kijk uit naar een intensieve en open samenwerking met AkzoNobel met betrekking tot dit gemeenschappelijke doel. Allemaal kijken we terug op een geslaagd ‘Pilots to Innovate’ event met veel enthousiaste reacties van onze klanten en relaties, en een mooie uitdaging als resultaat.”

Evides Industriewater, vindingrijk.