Mijlpaal: Ruimerbrug geplaatst bij CAB

Begin april is een mijlpaal bereikt bij de bouw van de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek (CAB): de ruimerbrug is op de nabezinktank geplaatst.
​Vanwege de Covid-19 maatregelen was het spannend of de ruimerbrug op tijd geleverd zou worden. Maar door intensief contact tussen de leverancier en het projectteam is het gelukt.

Vlekkeloze aanvoer en plaatsing

Via exceptioneel transport vanuit België en via de Atex zone van een naastgelegen fabriek heeft de aanvoer naar de bouwplaats plaatsgevonden. De functie van de ruimerbrug is het verzamelen van het bezonken slib onderin de nabezinktank, zodat dit weer terug in het zuiveringsproces van de aeratietank kan worden gepompt.

Om het vlekkeloos te laten verlopen is vooraf het uitvoeringsplan uitvoerig besproken met alle interne- en externe stakeholders. De werkzaamheden zijn succesvol verlopen dankzij projectteam CAB.

Kijk hieronder voor een impressie:

Waarom Centrale Afvalwaterzuivering Botlek?

Evides Industriewater (EIW) ontwikkelt de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek (CAB), voor de verwerking van industrieel afvalwater op het Huntsman-terrein. We bouwen de CAB onder andere voor mede-initiatiefnemer en industriewaterklant Huntsman. De capaciteit is voldoende om het afvalwater van een groot aantal bedrijven uit de omgeving te verwerken, toekomstige groei op te vangen en eventuele pieken in afvalwater te bufferen. In opdracht van EIW realiseert P&OS dit project.

Feitjes ruimerbrug:

Lengte: 21 meter
Breedte: 3 meter
Lengte: 2,20 meter
Gewicht: 6 ton (6000 kg)

Evides Industriewater, vindingrijk.