NEREUS Pilot Den Hoorn

In het NEREUS-project van Evides in Den Hoorn wordt in een testopstelling gewerkt aan het terugwinnen van water, nutriënten en energie uit afvalwater. Het afvalwater wordt in diverse stappen opgewerkt tot irrigatiewater. Er worden nutriënten teruggewonnen en er worden verschillende manieren getest om energie uit het water te winnen. De testopstelling van Evides Industriewater staat op awzi Harnaschpolder in Den Hoorn.

Animatie

De waarde van afvalwater

Afvalwater… dat klinkt vies. Maar afvalwater bevat juist heel veel waardevolle stoffen die opnieuw voor van alles gebruikt kunnen worden. Bovendien is er dan minder nieuw materiaal nodig. Dat scheelt dus flink wat afval. Daarom doet Evides Industriewater onderzoek om zoveel mogelijk van waarde uit afvalwater te halen. Dat doen we met behulp van allerlei innovatieve technologieën.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Team

Paula van den Brink

Projectleider

Tessa Steenbakker

Proces Engineer

Han van de Griek

Proces Engineer

Otto Schepers

Proces Engineer

Rick Jansen

Proces Engineer

David Moed

Teamleider Process & Technology

Contact

Wil je meer weten over de NEREUS Pilot Den Hoorn. Neem dan contact met ons op.

Peuldreef 4, 2635 BX Den Hoorn

Projectpartners

Binnen NEREUS bestaan vijf demonstratieprojecten. Naast de testopstelling van Evides Industriewater in Den Hoorn bestaan er ook demonstraties in Vlaanderen (Nieuwe Dokken Gent en Antwerpen Nieuw-Zuid), één in Noord-Frankrijk en één in Engeland.

Tevens is bij het project een aantal kennispartners betrokken: University of Portsmouth, Hogeschool Zeeland (HZ University of Applied Sciences) en VITO. De kennispartners ondersteunen bij de opvolging en monitoring van de demonstraties en ontwikkelen een aantal tools en strategieën samen met de andere partners. Deze tools en strategieën geven bij toekomstige projecten meer inzicht en stimuleren de implementatie van technologie met focus terugwinning energie, water en nutriënten.

Lokale partners

Lokaal is ook een aantal partners betrokken bij de testopstelling van Evides Industriewater. De lokale partners zijn: Gemeente Rotterdam, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Hollandse Delta, Logisticon Water Treatment BV.