Nieuwe RO-installatie voor klantspecifiek onderzoek

Begin 2018 heeft Evides Industriewater de beschikking gekregen over een nieuwe Reverse Osmose (RO) pilot installatie. Deze installatie geeft de mogelijkheid om onderzoek te doen naar verbeteringen in het proces van demiwaterzuivering en het beantwoorden van specifieke vragen van onze klanten. Vragen als: “hoe kunnen we de prestatie van onze demiwaterinstallatie verbeteren” of ”op welke wijze kan ik de Total Cost of Ownership verlagen”  kunnen met deze installatie worden onderzocht.

De installatie is zo ontworpen dat hybride zuiveringsconcepten kunnen worden onderzocht. De focus ligt op oplossingen voor twee bekende mechanismen: biofouling en scaling op membranen. De installatie bestaat uit 3 membraan units. De eerste kleine RO-unit wordt gebruikt als vergelijking met het eerste membraan in een full scale installatie en heeft het meeste last van biofouling. De tweede stap is een grotere RO-unit die zorgt voor de goede indikkingsfactor. De derde RO-unit wordt geplaatst op het concentraat van de grotere RO-unit, waardoor het gebruikt kan worden als vergelijking met het laatste membraan in een full scale installatie. Dit membraan heeft over het algemeen het meeste last van scaling. Elke unit is voorzien van online metingen en monstername punten. Ook is er een automatische ‘cleaning in place’ unit, om de membranen indien nodig te reinigen en nieuwe reinigingen uit te kunnen testen.

De onderzoek installatie kan eenvoudig worden aangepast om uw specifieke onderzoeksvragen te beantwoorden. Door de schakeling van zuiveringstechnieken kan uw proces worden nagebootst en kan gericht aan procesverbetering worden gewerkt. Naast deze installatie heeft Evides Industriewater meer pilotinstallaties in bedrijf, onder meer voor ionenwisseling, nanofiltratie, ultrafiltratie, flocculatie en lamellenseparator.

Benieuwd naar ons onderzoek? Neem dan contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar sales@evides.nl.

 

 

Evides Industriewater, vindingrijk.