Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Evides Industriewater of van nieuwe projecten. In dit onderdeel vindt u de meest actuele nieuwsberichten.

Nieuws


DWP Maasvlakte officieel geopend

De Demiwater Plant Maasvlakte is officieel geopend. De Demiwater Plant maakt deel uit van het demiwatersysteem, waarmee Evides Industriewater een groot aantal bedrijven in de Botlek/Europoort en de Maasvlakte van demiwater voorziet. We produceren en leveren hiermee nu circa 800 m3/uur ultra puur demiwater. Hiermee kan Evides Industriewater, in combinatie met DWP Botlek, bestaande en nieuwe klanten in het Rotterdamse havengebied ook in de toekomst blijven voorzien van ultra puur demiwater met een hoge leveringszekerheid.

Wc papier vervangt chemicaliën

Evides Industriewater werkt met diverse partijen samen aan het optimaliseren van afvalwaterzuiveringen, onder andere in het Interreg2Seas project NEREUS (New Energy and Resources from Urban Sanitation). Hiermee geven wij invulling aan onze Water Without Waste ambitie, waterdiensten zonder verspilling van water, energie en grondstoffen.

Opnieuw EcoVadis goud certificaat voor Evides Industriewater

Het internationale auditbureau EcoVadis heeft opnieuw het Gold Recognition Level-certificaat toegekend aan Evides Industriewater voor haar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee behoort Evides Industriewater tot de 5% best scorende organisaties die door EcoVadis worden geëvalueerd.

 

Een innovatieve stap naar een duurzame AWZI

Op de AWZI Schiphol van Evides Industriewater is een innovatieve stap gezet naar een duurzame en toekomstbestendige AWZI.

De kracht zit hem in gezamenlijkheid

Dit is de kop van het artikel waarin Deltacommissaris Peter Glas en directeur Evides Industriewater Jan Robert Huisman ingaan op duurzaam waterverbruik binnen de industrie.

Drijvend zonnepark op komst

Het energieverbruik verduurzamen en de CO₂-voetafdruk verlagen zijn twee belangrijke doelstellingen van Evides. Daarom gaan wij vanaf november 2019 zonnepanelen plaatsen op ons spaarbekken én naastgelegen terrein van onze drinkwaterproductielocatie in Rotterdam. Op 23 september bevestigden Algemeen Directeur Annette Ottolini van Evides Waterbedrijf en Arnoud van Druten, Directeur van Floating Solar het contract voor de start van de bouw.

Succesvolle Nudge vriendenbijeenkomst bij Evides

Donderdag 27 juli vond de Nudge Vriendenbijeenkomst over de circulariteit van water en het vermarkten van reststoffen plaats bij Evides.

Afvalwater zuiveren met bacteriën

Sommige afvalwaterstromen zijn lastig te zuiveren vanwege de combinatie van moeilijk afbreekbare stoffen, hoge zoutgehaltes in en de hoge temperatuur van het water. Onderzoekers van de Technische Universiteit Delft ontwikkelden binnen het project BioXtreme een verbeterde biologische methode voor zuivering onder ‘extreme omstandigheden’.

In de kijker: het innovatieve karakter van Evides Industriewater!

Evides Industriewater beschikt over diverse pilots en onderzoeksinstallaties. Via een serie van vlogs willen we deze onder de aandacht brengen. Deze keer de koelwaterpilot in Hoek, Zeeland.

360° virtual tour in de IMPROVED containers

Samen met 9 partners zet Evides Industriewater zich, met het project IMPROVED, in voor een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen.