Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Evides Industriewater of van nieuwe projecten. In dit onderdeel vindt u de meest actuele nieuwsberichten.

Nieuws


Contouren industriewaterzuivering Garmerwolde al goed zichtbaar

North Water en Waterbedrijf Groningen verstevigen de watervoorziening in Noordoost-Groningen. Hiervoor worden een nieuwe industriewaterzuivering op het RWZI-terrein in Garmerwolde gerealiseerd en een transportleidingen voor industriewater en drinkwater aangelegd.

Project Duurzame Watervoorziening Noordoost-Groningen op schema

Ondanks het Coronavirus en alle bijkomende Coronamaatregelen gaat de realisatie van het project Duurzame Watervoorziening Noordoost-Groningen (DWGR) in een vlot tempo door.

Evides Industriewater aanwezig op ETEI2020

Op donderdag 4 juni 2020 heeft Paula van den Brink namens het NEREUS team een presentatie gegeven op het online congres Environmental Technology for Impact 2020 (ETEI 2020), georganiseerd door Wageningen Universiteit (WUR).

WBG, North Water en A.Hak bekrachtigen samenwerking

A.Hak heeft de gunning (opdracht) ontvangen van Waterbedrijf Groningen en North Water voor de aanleg van tracédelen “Lot 3 & 5”. Daarmee is A.Hak hoofdaannemer/uitvoerder van nagenoeg het hele tracé Garmerwolde-Eemshaven.

Northwater ZAWZI: Expert in pekelwaterzuivering

North Water Afvalwater B.V. (100% dochter van North Water B.V.) is eigenaar van en exploiteert sinds 2008 de Zout Afvalwater Zuiveringsinstallatie te Farmsum, kortweg ZAWZI genoemd. Een zuivering die biologisch het industriële afvalwater van de bedrijven op het Chemiepark in Delfzijl en de daar omheen liggende bedrijven collectief zuivert.

Oeverzwaluwwand als verdere vergroening van De Wranghe

Industriewaterlocatie De Wranghe is een oase voor planten en dieren, te midden van intensief gebruikte agrarische grond. Dankzij een slimme combinatie van werkzaamheden is het terrein nu nóg mooier geworden.

Jaarverslag 2019 vastgesteld

Evides Waterbedrijf heeft het jaarverslag 2019 gepubliceerd. Waterkwaliteit, leveringszekerheid en bronbescherming zijn voor Evides belangrijke thema’s. Ook in 2019 hebben we veel werk verricht om onze klanten continu van voldoende en een goede kwaliteit water te voorzien. Dit en andere resultaten hebben we in beeld gebracht.

De uitdagingen van Evides bij water en industrie

Een van de bijeenkomsten van iTanks zoomde in op water &industrie. Op 19 mei 2020 nam Bas van Eijk van Evides de geïnteresseerden mee in de uitdagingen waar Evides voor staat.

Mijlpaal: Ruimerbrug geplaatst bij CAB

Begin april is een mijlpaal bereikt bij de bouw van de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek (CAB): de ruimerbrug is op de nabezinktank geplaatst.

​Vanwege de Covid-19 maatregelen was het spannend of de ruimerbrug op tijd geleverd zou worden. Maar door intensief contact tussen de leverancier en het projectteam is het gelukt.

Dienstverlening gaat door

In verband met COVID-19 (Coronavirus) volgt Evides Industriewater de adviezen van het RIVM op om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook vinden bepaalde – niet urgente – werkzaamheden geen doorgang: met het oog op de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers willen we menselijk contact tot een minimum beperken.