Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Evides Industriewater of van nieuwe projecten. In dit onderdeel vindt u de meest actuele nieuwsberichten.

Nieuws


Urban Waterbuffer Spangen genomineerd voor Waterinnovatieprijs 2018

De Unie van Waterschappen heeft tijdens de Innovation Expo in Rotterdam de genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2018 bekendgemaakt. In de categorie ‘Voldoende Water’ is de Urban Waterbuffer Spangen één van de drie genomineerden.

Urban Waterbuffer-concept wint Klimaatadaptatie Challenge

Op het Festival van de Toekomst heeft het Urban Waterbuffer-concept de Klimaatadaptatie Challenge gewonnen.

Mobiele waterzuiveringsinstallatie is verhuisd naar BASF

Vlak voor de zomer verhuisde de mobiele waterzuiveringsinstallatie van IMPROVED van Yara Sluiskil naar BASF in Antwerpen. De proeven bij Yara op de condensaatstromen zijn afgerond en er moet alleen nog de laatste hand aan de samenvattende rapportage gelegd worden.

Nieuwe RO-installatie voor klantspecifiek onderzoek

Begin 2018 heeft Evides Industriewater de beschikking gekregen over een nieuwe Reverse Osmose (RO) pilotinstallatie. Deze installatie geeft de mogelijkheid om onderzoek te doen naar verbeteringen in het proces van demiwaterzuivering en het beantwoorden van specifieke vragen van onze klanten. Vragen als: “hoe kunnen we de prestatie van onze demiwaterinstallatie verbeteren” of ”op welke wijze kan ik de Total Cost of Ownership verlagen”  kunnen met deze installatie worden onderzocht.

De installatie is zo ontworpen dat hybride zuiveringsconcepten kunnen worden onderzocht. De focus ligt op oplossingen voor twee bekende mechanismen: biofouling en scaling op membranen.

Circulair water voor Sparta

Woensdag 20 juni zijn de ondergrondse waterbuffer en het nieuwe Cruyff Court bij het voetbalstadion van Sparta feestelijk geopend.

Onder het nieuwe Cruyff Court in Rotterdam-Spangen is de Urban Waterbuffer gerealiseerd van 1.000m³. Het regenwater uit de wijk Spangen en het Sparta-stadion wordt opgevangen en diep in de ondergrond opgeslagen. Doordat het regenwater niet in het riool terechtkomt, wordt de kans op wateroverlast op straat verkleind. Het water wordt vervolgens opgepompt en gebruikt voor het besproeien van het kunstgrasveld van het Sparta-stadion.

Mobiele oplossing voor demiwaterlevering

Er zijn momenten dat u tijdelijk behoefte heeft aan extra demiwater. Bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden aan uw eigen demiwaterinstallatie. Of als u meer demiwater nodig heeft dan de huidige installatie kan leveren, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit. Op zo’n moment biedt de mobiele RO-vloot van Evides Industriewater uitkomst.

NEREUS-pilotlocatie officieel geopend

25 juni heeft Annette Ottolini, algemeen directeur Evides Waterbedrijf, onder toeziend oog van internationaal genodigden, de NEREUS-pilotlocatie in Rotterdam officieel geopend. Op deze locatie in het Merwe-Vierhavengebied vindt onderzoek plaats naar hergebruik van huishoudelijk afvalwater.

Burgemeester Kopenhagen op werkbezoek bij NEREUS-pilot in Rotterdam

Burgemeester Frank Jensen van Kopenhagen heeft met een delegatie van 20 mensen een werkbezoek gebracht aan Rotterdam. Op het programma stond onder meer een bezoek aan Uit Je Eigen Stad en de NEREUS-pilot van Evides Industriewater.

Evides Industriewater vervangt ruim 18 kilometer leidingnetwerk voor demiwater

De leidingen van het aangelegde deminet in de Rotterdamse haven zijn van oorsprong uit de jaren ’60 en ’70. In 2015 is Evides Industriewater gestart met de uitvoering van het vervangingsprogramma. Evides doet periodieke assessments om te bepalen of alle leidingen nog voldoen. Uit het assessment op het leidingnetwerk voor demiwater bleek dat bepaalde leidingdelen (PVC) en diverse tussenliggende GVK/GRE (glasvezelversterkte kunststof)-leidingdelen eerder vervangen moeten worden. Het vervangingsprogramma duurt tot en met 2020.

 

Evides Industriewater partner van ZERO BRINE

Evides Industriewater is partner in het Europese ZERO BRINE onderzoeksproject. ZERO BRINE onderzoekt oplossingen om industriële zoutwater-afvalwaterstromen te verminderen door mineralen en schoon water terug te winnen en te hergebruiken.
Dit alles in het kader van de circulaire economie en een significante verbetering van de milieueffecten van productie.