Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Evides Industriewater of van nieuwe projecten. In dit onderdeel vindt u de meest actuele nieuwsberichten.

Nieuws


Burgemeester Kopenhagen op werkbezoek bij NEREUS-pilot in Rotterdam

Burgemeester Frank Jensen van Kopenhagen heeft met een delegatie van 20 mensen een werkbezoek gebracht aan Rotterdam. Op het programma stond onder meer een bezoek aan Uit Je Eigen Stad en de NEREUS-pilot van Evides Industriewater.

Evides Industriewater vervangt ruim 18 kilometer leidingnetwerk voor demiwater

De leidingen van het aangelegde deminet in de Rotterdamse haven zijn van oorsprong uit de jaren ’60 en ’70. In 2015 is Evides Industriewater gestart met de uitvoering van het vervangingsprogramma. Evides doet periodieke assessments om te bepalen of alle leidingen nog voldoen. Uit het assessment op het leidingnetwerk voor demiwater bleek dat bepaalde leidingdelen (PVC) en diverse tussenliggende GVK/GRE (glasvezelversterkte kunststof)-leidingdelen eerder vervangen moeten worden. Het vervangingsprogramma duurt tot en met 2020.

 

Evides Industriewater partner van ZERO BRINE

Evides Industriewater is partner in het Europese ZERO BRINE onderzoeksproject. ZERO BRINE onderzoekt oplossingen om industriële zoutwater-afvalwaterstromen te verminderen door mineralen en schoon water terug te winnen en te hergebruiken.
Dit alles in het kader van de circulaire economie en een significante verbetering van de milieueffecten van productie.

 

Evides Industriewater plaatst eerste onbemande demiwatervulpunt

Om haar industriële afnemers nog beter van dienst te zijn heeft Evides Industriewater een onbemand demiwatervulpunt geplaatst. Het is het eerste vulpunt in Nederland waar bedrijven 24/7 zelfstandig hun demiwater kunnen tappen. Het vulpunt staat in Dordrecht aan de openbare weg, direct naast de productielocatie van Evides Industriewater.

 

de pilotinstallatie voor korrelslibtechnologie voor de afvalwaterzuivering op de Harnaschpolder

Korrelslibtechnologie op Harnaschpolder

Op 29 maart is de pilotinstallatie voor korrelslibtechnologie voor de afvalwaterzuivering op de Harnaschpolder in Den Hoorn officieel in gebruik genomen. Naar verwachting is het gebruik van korrelslib voordelig voor verschillende aspecten van het proces van afvalwaterzuivering, waarmee voor bestaande zuiveringen een nieuwe toekomst in het verschiet ligt. De pilot en het onderzoek zijn mogelijk door samenwerking van de hoogheemraadschappen van Delfland en Rijnland, Delfluent Services, de TU Delft, Evides Industriewater en Royal HaskoningDHV.

Evides Industriewater krijgt goud status in duurzaamheids- beoordeling van EcoVadis

Evides Industriewater heeft het Gold Recognition Level-certificaat ontvangen van het internationale auditbureau EcoVadis voor haar maatschappelijk verantwoord ondernemen. De audit is uitgevoerd in opdracht van onze klant BASF. Evides behoort hiermee tot de 5% best scorende leveranciers van BASF.

Duurzamer telen in Westland vanaf 2021

Warmtebedrijf Westland en Evides Industriewater bundelen de krachten voor hergebruik van warmte, CO2 en de levering van gietwater aan Westlandse tuinbouw. Hiermee spelen de twee organisaties in op de behoefte van ondernemers in de regio om duurzamer te gaan telen.

DWP Maasvlakte succesvol in gebruik genomen

Eind december is de nieuwe demiwaterfabriek (DWP Maasvlakte) op de Maasvlakte succesvol in bedrijf genomen. We produceren en leveren hiermee nu circa 400 m3/u ultra puur demiwater via het demiwaternet aan onze industriewaterklanten in het gebied.

Zout en water uit afvalstromen beter hergebruiken

Zoute afvalstromen uit het regeneraat van ionenwisselaars omzetten in nieuwe producten en tegelijkertijd energie besparen. Het kan met Eutectic Freeze Crystallisation (EFC): een techniek om zout uit water te winnen door bevriezing. EFC Separations, Evides Industriewater, Hatenboer-Water en KWR hebben binnen TKI Watertechnologie een pilotstudie uitgevoerd waaruit blijkt dat EFC werkt.

Decentraal grondstoffen uit afvalwater terugwinnen

Is het mogelijk om decentraal grondstoffen terug te winnen uit huishoudelijk afvalwater? Dit is de afgelopen jaren onderzocht. Het antwoord is: ja, deels. Voor sommige stoffen is het zeer goed mogelijk. Voor andere stoffen geldt dat het lokaal terugwinnen ervan uit rioolwater niet efficiënt is of helemaal niet mogelijk. Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers van RINEW na een vier jaar durend onderzoek.