shutterstock_217864297 nieuws header
Nieuws lezen

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Evides Industriewater of van nieuwe projecten. In dit onderdeel vindt u de meest actuele nieuwsberichten.

Nieuws


20170519_opening-warmtekoppeling_kl

Warmteleiding levert 15.000 ton CO2-reductie op

De Rotterdamse Wethouder Langenberg opende op 19 mei 2017 een warmtekoppeling die Evides Industriewater en Huntsman hebben gerealiseerd. Hiermee bespaart het Botlekgebied 15.000 ton CO2 per jaar.

20170328-tank-3

Spectaculaire beelden DWP Maasvlakte

Op het bouwterrein van demiwaterfabriek Maasvlakte zijn op 28 maart 2017 vier reusachtig grote tanks geplaatst. Het vervoeren en inhijsen van de tanks leverde spectaculaire beelden op. Bekijk hier het beeldverslag!

evides_duurzame-warmte-voor-woningen-in-delft

Duurzame warmte voor woningen in Delft

Afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder is de groene energiebron voor de stadsverwarming van nieuwbouwwoningen in de wijk Harnaschpolder in Delft. Uit gezuiverd afvalwater winnen we warmte voor woningen en fosfaat voor de productie van kunstmest. De AWZI is in beheer van Delfluent Services B.V., een 100% dochter van Evides Industriewater. In de Energie- en grondstoffenfabriek werken we, samen met partners, aan het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater.

 

 

deltaport-donatiefonds-1v2

DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt regionale instellingen zonder winstoogmerk

Met het fonds onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid: door het verstrekken van geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk welke actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Evides Industriewater is donateur.

Circulaire economie vraagt om nieuwe business modellen

De circulaire economie vraagt om andere business modellen dan tot nu toe. Dit was de belangrijkste boodschap die Jacqueline Cramer, Oud minister VROM en Hoogleraar duurzaam ondernemen Copernicus Instituut, meegaf aan de bezoekers van Watervisie 2017. In samenwerking met andere partijen tot gemeenschappelijke winst komen; het lijkt logisch maar in de praktijk valt hier nog veel winst te behalen.

 

Industriewaterexpert Niels Groot van Dow deelt resultaten E4Water

Een doorbraak op het gebied van integraal en energie-efficiënt watermanagement: dat was het doel van E4Water, een omvangrijk project waar negentien Europese bedrijven en kennisinstituten de afgelopen jaren aan werkten. Evides Industriewater werkte mee aan een pilotonderzoek bij kunststof- en chemiebedrijf Inovyn, met als doel om lokale waterbronnen op te werken tot demiwater. Samen met Dow testten we of het mogelijk was om brakke, lokale waterstromen op te werken tot kwalitatief goed industriewater. Tijdens het Watervisie Congres op 16 februari 2017 licht Niels Groot van Dow de resultaten toe.

Air Liquides’ top waterspecialist spreekt op Watervisie 2017

Paul McNicholas van Air Liquide is een van de keynote sprekers op het Watervisie Congres 2017.

Deze maand staat in vakblad Utilities al een voorproefje: een interview waarin hij onder andere spreekt over de samenwerking met Evides Industriewater en de recente uitbreiding van de demiwaterfabriek met een condensaatbehandelingsinstallatie.

 

Onthard koelwater mogelijk goedkoper en schoner

In de deskstudie ‘Koelwaterconditionering in de toekomst’, waaraan Evides Industriewater meewerkte, is met modelberekeningen onderzocht of het toevoegen van onthard suppletiewater aan koelwatersystemen een duurzaam alternatief is. De resultaten zijn veelbelovend.

RINEW wint Enlightenmentz of the Year Award

Het RINEW project, waarin we samen met partners waardevolle grondstoffen terugwinnen uit afvalwater, heeft een prijs gewonnen: de Enlightenmentz of the Year Award. In het project RINEW onderzoeken vijf organisaties of het mogelijk is om de (afval)waterkringloop te sluiten door middel van hergebruik. De partijen willen decentraal nutriënten, energie en water uit afvalwater halen. Naast het terugwinnen van grondstoffen wordt ook naar de toepasbaarheid van deze stoffen gekeken.

RINEW in finale Enlightenmentz of the Year verkiezing

RINEW is genomineerd voor een ‘Enlightenmentz of the Year’ award. Stem op RINEW en help ons om de award binnen te slepen!