Opening Delft Blue Innovations

Schermafbeelding 2015-10-15 om 16.05.52Verduurzamen afvalwaterketen
Nederlanders gebruiken per persoon per dag gemiddeld 130 liter kraanwater voor zaken als koken, wassen en het doorspoelen van de wc. Al dat water komt in het riool van waaruit het naar een zuivering wordt gepompt. Daar wordt het schoongemaakt voordat het teruggaat naar de natuur. Deze waterketen is in hoog tempo aan het verduurzamen. Grondstoffen zoals fosfaten worden teruggewonnen evenals energie en voor het schone water worden nieuwe toepassingen bedacht. Water dat nog verder wordt gezuiverd kan dienen als zoetwaterbuffer, als gietwater voor de glastuinbouw of bijvoorbeeld om de kwaliteit van het water in sloten en vaarten te verbeteren. Ontwikkelingen die ertoe leiden dat het zuiveringsproces doelmatiger, duurzamer en goedkoper wordt.

Van Delft Blue Water naar Delft Blue Innovations
Aan al deze ontwikkelingen gaat onderzoek vooraf. Op de afvalwaterzuivering Harnaschpolder is eerder een onderzoekshal gebouwd voor Delft Blue Water. Een project waarbij extra zuiveringsstappen zijn onderzocht om gezuiverd water geschikt te maken voor de glastuinbouw. Intussen zijn er ook succesvolle onderzoeken gedaan door UNESCO-IHE, TU Delft en KWR. Tijdens de feestelijke opening lichten vijf studenten in een pitch hun onderzoek toe.

Om onderzoek naar hergebruik van water en grondstoffen verder te stimuleren, hebben Delfluent, Evides Waterbedrijf en Delfland besloten de onderzoeksfaciliteit in de hal uit te breiden en onder de naam Delft Blue Innovations breed open te stellen voor derden.

Technisch personeel
Evides is regelmatig op zoek naar getalenteerd (technisch) personeel op MBO, HBO of WO-niveau. Ben je benieuwd naar de actuele vacatures of wil je meer informatie over werken bij Evides? Ga dan naar www.evides.nl/werkenbij.
.

Evides Industriewater, vindingrijk.