Project Duurzame Watervoorziening Noordoost-Groningen op schema

Ondanks het Coronavirus en alle bijkomende Coronamaatregelen gaat de realisatie van het project Duurzame Watervoorziening Noordoost-Groningen (DWGR) in een vlot tempo door.

​Nieuwbouw industriewaterzuivering

Waterbedrijf Groningen wil samen met haar industriewaterdochter North Water de watervoorziening in Noordoost-Groningen verstevigen. Hiervoor realiseren we een nieuwe industriewaterzuivering op het RWZI-terrein Garmerwolde, en we leggen een industriewater- en drinkwaterleiding aan vanaf Garmerwolde via Appingedam richting de Eemshaven.

Update mei | Eerste contouren al goed zichtbaar

Op de nieuwbouw van de industriewaterzuivering (IWZ) op het RWZI-terrein in Garmerwolde zijn de afgelopen 2 maanden de vloeren gestort van het zuiveringsgebouw, het pompengebouw en de (water)reservoirs. De contouren van de waterzuivering worden inmiddels goed zichtbaar.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de fundering c.q. de vloeren van het inlaatwerk en chemicaliëngebouw en de wanden van het zuiveringsgebouw en (water)reservoirs. Vanaf juni start ook de mechanische aannemer voor de bouw van het installatie deel. Medio juni, eind juni verwachten we het hoogste punt. Kortom, het werk verloopt voorspoedig en we houden daarbij de geplande opleverdatum Q1 2021 goed in het vizier. Dus ondanks het Coronavirus en de impact hiervan, liggen we vooralsnog mooi op schema. Een mooie verdienste van ons en de aannemer; de diverse medewerkers trekken mooi op als gezamenlijke bouwteam!”

‘Water voor later’

Met de realisatie van een nieuwe industriewaterzuivering behouden we onze drinkwaterbronnen puur voor drinkwater, werken we aan ons water voor later, zie ook de video.

Evides Industriewater, vindingrijk.