Op Maasvlakte 2 is een terrein van ruim 80 hectare gereserveerd voor bedrijven die zich bezighouden met de aanvoer, opslag en verwerking van biomassa. Doordat de basisinfrastructuur aanwezig is, kunnen bedrijven die voor Rotterdam kiezen hier moeiteloos op aansluiten en zich volledig op hun kernactiviteiten richten: ‘Plug & Play’. Met een drinkwaterleiding (4 km) en een servicewaterleiding (16 kilometer) voorziet Evides de gehele 2e Maasvlakte van verschillende soorten industriewater.

– Vestigingsmogelijkheden in ’s werelds grootste renewable industriecluster
– Toplocatie op Maasvlakte 2
– Lagere CAPEX door uniek Plug & Play concept
– Meedenkende havenautoriteit met biobased ervaring

Gespecialiseerde nutsbedrijven Uniper, Evides Industriewater, Stedin en Vopak bieden vanuit hun bestaande assets alle benodigde industriële utilities aan zoals:

– Elektriciteit, stoom en warmte
– Proces water, koelwater en afvalwaterfiltering
– Tankopslag voor natte en droge bulk
– Nautische infrastructuur
– Weg- en spoorinfrastructuur
– Engineering en site management

Bedrijven die zich in het cluster op Maasvlakte 2 vestigen, hoeven hierdoor zelf niet te investeren in de aanleg van nutsvoorzieningen en de benodigde industriële infrastructuur. Kiezen voor Rotterdam, is kiezen voor een besparing tot 20 procent op de initiële investeringskosten in vergelijking met vestigingslocaties elders. Bovendien kunt u zich volledig richten op het succesvol maken van uw bedrijf.

www.portofrotterdam.com/biobased-plug-play

 

Evides Industriewater, vindingrijk.