Watervisie | 18 februari 2016 |Evides Industriewater in circulaire economie

Watervisie | 18 februari 2016 | Xperience Dock, Rotterdam-Heijplaat

bubble-vindingrijkDe waterkwaliteit staat steeds meer onder druk door medicijnresten en bestrijdingsmiddelen. Bovendien zorgt de klimaatverandering voor waterstress in een aantal gebieden, ook in Nederland.

Grote industriële bedrijven zoeken dan ook steeds vaker naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en de waarde van het proces- en afvalwater te verhogen. Ook in Nederland zijn steeds meer voorbeelden te vinden van ketenintegratie tot soms ver buiten de eigen bedrijfsgrenzen. Partijen werken samen om de productie van stoom te verduurzamen of bundelen de verwerking van afvalwater om de kosten te verlagen en waardevolle grondstoffen zoals struviet terug te winnen. Helaas kan de wetgeving nog wel eens in de weg zitten om die grondstoffen daadwerkelijk te verwaarden.

Tijdens de vierde editie van Watervisie laten we zien dat duurzaam gebruik van utilities zoals industrie- en afvalwater de concurrentieverhoudingen soms overstijgt. We laten zien dat ketenintegratie en publiek/private-samenwerking niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie.

Evides Industriewater is partner van Watervisie.

Lees meer:
Website watervisie

Cradle to Cradle-grondlegger Michael Braungart spreekt op Watervisie 2016

R&D directeur Henk Pool van DOW Benelux spreekt op Watervisie 2016

Evides Industriewater, vindingrijk.